Chiar dacă se spune că nu vor mai fi aprobate vânzările și cumpărările de locuri în fotbalul românesc, FRF acordă câte o „portiță”, între sezoane, astfel că echipele cu bani pot să-și asigure, artificial, dreptul de a juca în Liga a II-a sau a III-a.
„Protagonistele” acestei veri au fost Știința Bacău și FCM Târgu Mureș. Ambele echipe au „alergat” toată vara ca să cumpere un loc în Liga a II-a. Cel mai dorit a fost cel al nou-promovatei Lotus Felix, echipă care a lăsat să se înțeleagă că își vinde locul încă de când s-a terminat sezonul trecut din Liga a III-a. Deși au avut mulți clienți interesați de „produsul“ oferit, bihorenii au ajuns la o înțelegere de-abia în al doisprezecelea ceas, adică vinerea trecută, cu o săptămână înainte de startul celui de-al doilea eșalon. Câștigătorul a fost omul de afaceri Iulian Capeti, care, pe baza locului cumpărat, și-a făcut echipă peste noapte, Știința Bacău, ajutat, se pare, și de autoritățile locale din orașul de pe Bistrița.
Mureșenii au ratat două înțelegeri Echipa din Târgu Mureș, de fapt fosta Trans-Sil, a avut emoții la rândul ei. După ce au ajuns la un acord cu Forex și apoi cu Minerul Lupeni, mureșenii s-au trezit fără loc de fiecare dată deoarece cluburile în cauză s-au răzgândit. Cum deja aveau un antrenor nou și un lot cu mulți jucători nou-veniți special pentru a juca în Liga a II-a, mureșenii au căutat o soluție de avarie și și-au găsit salvarea la Sânnicolau Mare.
Deoarece FRF a tolerat astfel de manevre, s-a produs un adevărat haos. Programul campionatului s-a stabilit înainte ca Lotus să-și vândă locul, în program fiind trecută Aerostar 2008, care nu exista la acel moment. Mai mult, se pare că Știința Bacău va solicita amânarea meciului din prima etapă, din cauza efectivului redus de jucători pe care îl are în acest moment.
180.000 de mii de euro este prețul mediu al unui loc de ligă secundă, tranzacționat în această vară
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER